Hva er GDPR? – en kortversjon!

Alle seriøse selskaper følger i dag opp sitt regnskap, fra daglig bokføringer, til periodiske rapporter og gjennomgang, – i stor grad også med eksterne revisorer.

Ved anbud og tilbudsgivning må man ofte fremlegge dokumentasjon på at man er ajour med skatter og avgifter for å kvalifisere.

Dokumenterte regnskapsdata får også stor oppmerksomhet ved kjøp og salg av virksomheter, med egne datarom og spesialister som gjennomgår slikt grundig. Dette fordi det danner grunnlag for verdivurderinger og prising av selskaper i due dill prosesser.

Men der hvor vi i dag ser det som en selvfølgelighet å holde orden i regnskapene, ser det ut til at vi ignorerer det faktum at vi har tydelige formalkrav til behandling av persondata, ref. hjemmesidene til Datatilsynet hvor vi kan lese følgende;

«Personopplysningsloven inneholder noen personvernprinsipper som alle virksomheter må følge. Ett av prinsippene er ansvarlighet. Dette prinsippet går ut på at virksomheten skal ha full oversikt over sin behandling av personopplysninger og iverksette tekniske og organisatoriske tiltak som gjør at loven følges. Dette betyr at hver enkelt virksomhet må gjøre mange viktige vurderinger på egen hånd – før de samler inn og bruker personopplysninger.

Virksomheten har også ansvar for å dokumentere at de følger loven.» 

Kortversjon er derfor – virksomheter som i dag er operative og ikke allerede har dokumentert hvor og hvorfor de behandler persondata, – bryter loven.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle